Hírek

Adományozási lehetőség COVID-19 kutatásokra

2022.11.15

A Dél-pesti Centrumkórház, Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Transzlációs Medicina Kutató Központ (DPC-OHII TMKK) több multicentrikus klinikai vizsgálatban és obszervációs kutatásban vesz részt.

A kutatások alapítványon keresztül is támogathatóak.

A TMKK fő célkitűzésének megfelelve tématerületenként kiterjedt együttműködések és partnerségek kialakítására törekszik hazai és nemzetközi kutatóhelyekkel, továbbá az országos gyógyintézetek, egyetemi központok és egészségipari szereplők bevonásával az egészségügyi ellátás technológiai hátterének, minőségének és hatékonyságának fejlesztése érdekében.

 

DPC-OHII több területen, így a COVID-19 pandémiához kapcsolódóan kutatási adatbankot, betegség- és klinikai regisztereket hoz létre, amelyben gyűjtött és rendszerezett adatok a társított szakértői informatikai rendszerek segítségével hatékony elemző-értékelést és döntéstámogatást tesznek lehetővé az eljövendő járványhullámok, következményeik és szövődményeik megelőzésére és megfelelő kezelésére. A kutatási környezet az obszervált betegutak alapján célzott terápiás és betegség-menedzsment programok fejlesztéséhez is megfelelő alapot biztosít.

 

A kutatások jelenlegi elsődleges célja, hogy azonosítsa azokat a rizikócsoportokat, prognosztikai és prediktív faktorokat, labordiagnosztikai és terápiás lehetőségeket, amelyek a COVID-19 egymást követő hullámai esetén a súlyos poszt-COVID megbetegedések és halálozás szempontjából kiemelt kockázatú betegek ellátásához szükségesek. A kutatások támogathatóak, az erre a célra nyújtott adományok befizethetők az alábbi számlaszámra:

 

Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Dolgozóiért Alapítvány

Számlaszám: 11705008 – 29919907 – 00000000

IBAN: HU43 1170 5008 2991 9907 0000 0000

BIC (SWIFT) kód: OTPVHUHB

 

Kérjük a megjegyzés rovatban tüntesse fel „poszt-COVID kutatás”.

 

Hálásan köszönünk minden felajánlást!

Az alapítvány honlapjának az elérhetősége: LINK

A felhívás letölthető az alábbi LINK-re kattintva!