Hírek

DPC-OHII Transzlációs Medicina Kutató Központ

2022.10.10

A Dél-pesti Centrumkórház, Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet az NKFIH Tématerületi Kiválósági Programja keretén belül a transzlációs onko-hematológiai kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenység támogatására hozta létre a Transzlációs Medicina Kutató Központot (TMKK) és Innovatív Sejtterápiás Központot (ISK). 

A Transzlációs Medicina Kutató Központ (TMKK) melyet 2020-ban került létrehozásra, egy hatalmas mennyiségű strukturált klinikai, ellátási és genomikai adatot tartalmazó kutatói adatbázison működő kutatásmenedzsment szakrendszer, amely szabályozott együttműködést teremt a releváns K+F+I információt előállító és birtokló DPC-OHII, valamint a kutatási eredményeket felhasználni és megrendelni kívánó állami és magán tulajdonú szervezetek között. 

A folyamatosan fejlődő ökoszisztéma az egészségügyi és egészségipari szereplőket egy támogató platformon keresztül fogja össze egyedi kutatási, elemzési, adatszolgáltatási igényeik alapján. A TMKK lehető legtöbb tevékenysége a virtuális térben zajlik, mert a projekt eredménytermékeként fejlesztett Transzlációs Medicina Kutató Központ-Menedzsment Platform (TMKK-MP) integrált kutatásmenedzsment információtechnológiai rendszer automatizált megoldásokkal támogatja a kutatási projektek hatékony és transzparens megvalósítását.

A TMKK döntéselőkészítő és -támogató elemzéseket készít az állami és kormányzati szervek számára, emellett összefogja a DPC-OHII összes kutatási projektjét egészen a Phd. kutatásoktól a gyógyszeripari és biotech klinikai vizsgálatokon keresztül a több intézményt érintő nemzeti programokig. 

 

Kutató Központ az alábbi LINK-re kattintva érhető el.