Egészségfinanszírozási tanácsadás

Üzletágunk az egészségügyi technológiák finanszírozását érintő kérdésekben nyújt széleskörű szolgálatásokat. Célunk, hogy partnereink a folyamatosan változó gazdasági és szabályozói környezetben megtalálják az adott témában a számukra legideálisabb megoldást. A több évtizedes tapasztalat lehetőséget teremt, hogy az elmúlt időszak gyakorlati példáit összegyűjtve bemutassuk a lehetséges alternatívákat az egyes finanszírozási kérdéskörök vizsgálata során.

Adatelemzés

Valós ellátási eseményeket tartalmazó adatbázisok alapján komplex betegútelemzés elkészítése.

Az adatbázisokhoz történő hozzáférés megkérésétől kezdve a megkapott adatok teljes körű feldolgozásáig a folyamat egészét koordináljuk.

Jogszabálykövetés

Az egészségügyi technológiák finanszírozást érintő releváns jogszabályok mentén azonnali figyelmeztetéseket küldünk email formájában. A korábbi és jelenlegi állapotról összehasonlító riportot készítünk értelmezéssel, kényelmesen áttekinthető formában.

Fixesítés

A belső referenciaárazáshoz kapcsolódó szolgáltatásaink több elemből épülnek fel.  Alert szolgáltatásunk során a fixesítési eljárások során bekövetkezett változásokat monitorozzuk az egyes eljárási lépések során, javaslatokkal kiegészítve. A Megrendelő igénye szerint a partner portfólióját érintő fix csoportokról eseti, az adott fixesítési eljárást megelőző döntés-előkészítő, modellező elemzést is készítünk. Ebben az esetben különböző scenáriók szerint vizsgáljuk meg a fixesítés várható hatásait.

Gyártói befizetés

A gyógyszeripar Magyarországon 2003 óta járul hozzá közvetlen visszafizetés formájában is a társadalombiztosítás finanszírozásához. A visszafizetés lehetőleg pontos, idejekorán történő meghatározása, valamint folyamatos monitoringja, melynek fókuszában többek között a lehetséges pénzügyi elhatárolás áll alapvetően hozzájárul a vállalatok sikeres üzleti tervezéséhez.  A gyártói befizetés mértékének becslése a NEAK által közzé tett forgalmi adatok és az azokra épülő előrejelzések alapján,

  • A befizetés várható összegének modellezése a gyártó és a piac növekedésének függvényében,
  • A gyártói forecast-modellek beépítése a befizetési modellekbe,
  • A piaci szereplők befizetési kötelezettségeiről készülő kimutatások, TOP listák, több évre visszamenőleg.

Makrogazdasági riport

A legfőbb makro-mutatók alakulásának bemutatása, valamint az egészségügy adott időszaki teljesítményének abszolút és a gazdaság egészéhez viszonyított relatív teljesítésének értékelése, célja makrogazdasági kontextusba helyezni az egészségügy pénzügyi helyzetét. A negyedéves riport magyar és angol nyelven is elérhető.

Törzskönyvezés

Adott hatóanyagtartalmú újonnan törzskönyvezett készítmények megjelenésének monitorozása az EMA, OGYEI adatbázisa alapján, amelyet kiegészítünk az adott hatóanyag csoportra vonatkozó NEAK befogadási eljárások lépéseivel, amely elősegíti új piaci szereplők érkezésére történő felkészülést.

Termékhiány riport

Az OGYEI honlapján elérhető termékhiány lista portfolióspecifikus megjelentése idősorosan, webalapú rendszerben. Folyamatos nyomonkövetés, email alert funkcióval kiegészítve. 

Adhoc szakmai konzultáció

Aktív napi szintű személyes tanácsadás és mini elemzések, jogértelmezések, prezentáció készítése. Igényfelmérés és megoldási javaslatok megfogalmazása.

Hatósági kommunikáció

Üzletágunk teljes projekt koordinációt is vállal, amely magába fogalja a kommunikációs stratégia kidolgozásán túl a teljes tárgyalási folyamatot a hatósággal.